Ahogyan mottónk is mutatja, igyekszünk mindig a “jó gazda gondosságával” eljárni. Célunk, hogy olyan portékát kínáljunk vásárlóinknak, melyet mi magunk is jó szívvel fogyasztunk vagy teszünk gyermekeink elé a családi asztalra. Hiszünk abban, hogy TERMÉSZETES módon megtermelt javak nélkül nincs magas MINŐSÉG és a munkánkat a FENNTARTHATÓSÁG jegyében kell végeznünk, mert csak a környezetünkkel harmóniában tudunk eredményesen gazdálkodni.

Célul tűztük ki, hogy az őshonos, kimondottan az alföldi tanyavilágra jellemző baromfi félékkel foglalkozzunk, ezzel is elősegítve a jellegzetes színváltozatok fennmaradását, népszerűsítését, a magyar konyhákba való visszatérését. Tenyészállataink a gödöllői génmegőrző központból származnak, szülőpár minősítéssel rendelkeznek, gazdaságunk pedig hivatalos tenyészetkódot kapott, így garantáljuk, hogy vásárlóink valóban tiszta vérű, őshonos egyedeket vihetnek magukkal.

Ezek a fajták jól viselik az időjárás viszontagságait, a betegségekre is kevésbé fogékonyak, mint a ketrecben tartott, gyors húsnövekedésre vagy tojástermelésre kényszerített társaik. Kifejezetten igénylik is a szabadtartást, ahol kedvükre kapirgálhatnak és gyakorolhatják természetes viselkedésformáikat. Mindez a gyógyszer-, hormon- és tápmentes takarmányozással karöltve kiváló minőségű és beltartalmi értékekkel rendelkező húst eredményez. Hasonló szemlélettel tartunk mangalica sertéseket is, melyeket élő állatként értékesítünk vagy falusi vendégasztal keretén belül disznótorokon szolgálunk fel.